Traficul de droguri din Romania (Partea I)

Cei care au acuzat fantasmagoric diverse persoane fizice sau juridice de trafic de droguri sunt in realitate cei care protejeaza si se imbogatesc de pe urma adevaratilor traficanti. Serviciile secrete sunt cea mai importanta sursa pentru traficul de droguri care intra si se desfasoara pe teritoriul Romaniei.

In mod ciudat, chestorul sef de Politie Pavel Abraham, actualmente fost presedinte al Agentiei Nationale Antidrog (martie 2003 – decembrie 2008), a solicitat ajutorul Olandei pentru a sprijinii ideea folosirii drogurilor pe strada, in mod public (in Olanda, consumul de droguri usoare este legal). Deoarece serviciile secrete romanesti nu mai au fonduri pentru salarii, asemeni unor servicii similare din alte tari, si pentru ca nici industria si economia practic nu mai exista in Romania, pentru a aduce venituri la bugetul de stat, tocmai de aceea aceste institutii folosesc de multe ori drogurile, cu nerusinare criminala, ca sursa de venituri. Se stie ca un kilogram de heroina aduce pentru aceste servicii un venit de 1.000.000.000 lei vechi (un miliard !!!).

Putini romani stiu ca filiera heroinei si a hasisului in Romania, in perioada 1990-1993, era condusa de Alexandru Docmanov un domn, ofiter GRU, care transporta cate 100 kg de drog in statui de metal. Drogurile erau plasate in Italia prin trei complici, doi columbieni care foloseau pasapoarte venezuelene, si Omar Mohamad un arab, fratele lui Omar Hayssam, iar atunci cand columbienii au fost arestati, Omar Mohamad arabul, care era stabilit la Timisoara, a fugit la Bucuresti, fiind avertizat telefonic de un politist roman.

O alta filiera este aceea apartinand asa-numitului „Print din Timisoara”, adica lui Zaher Iskandarani, impreuna cu Boris Birnstein si cu Vitali Ustroi, niste agenti GRU (temutul serviciu de informatii al armatei ruse). Boris Birnstein Unul din ei detine in Moldova monopolul traficului de droguri, carne vie si masini furate din Germania si Austria. Mafia ucraineana din orasul Heilbron (Germania) a furat un automobil de lux care a fost facut cadou de Boris Birnstein unul din ucrainieni ministrului Justitiei din Moldova, iar acesta a devenit „carausul” de droguri si de carne vie pentru Boris Birnstein ucrainian pe ruta Moldova-Germania. Putini romani stiu ca ministrul moldovean al justitiei transporta la fiecare calatorie 10 kg de hasis, din care ii lasa si lui Zaher Iskandarani Domnul Arab cate o portie.  Acest ministru a fost prins la Viena, in 1992, cu masina furata.

O alta filiera a drogurilor pe ruta Timisoara-Europa Occidentala a fost infiintata in 1998 de Aurel Beldeanu, zis si Bob Iulian, un domn si Dan Emilian, zis Smil si alt domn, carora li s-au alaturat si alte persoane. In aprilie 1999, Bob Iulian este arestat, fiind apoi eliberat in 8 iunie 1999 de catre Justita romana, la solictitarea unui ofiter de politie.

(Partea a II-a, diseara sau maine pe zi. Sper sa va placa aceasta scurta istorie a drogurilor la noi dupa ceea se s-a vrut a se numi Revolutie).

Reclame

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. h4151c71r spune:

    Stiam ca in Romania, mai ales la sectiile de politie, dovezile (drogurile) sunt vandute mai departe. Dar de un astfel de trafic, n-am stiu. Ce poti cere de la oamenii cu prea multa putere? Nimica.

  2. avion de hartie spune:

    daca in arad(in parcarea sediului de politie) au stat in porchele(confiscat de politie)a lui mateias (despre care nici labagiul de mateias nu stia), 60 de kg(declarate de politie in 2005) de heroina din 98 pana n 2005. si haterii sa stie ca au fost 135 de kg puro de nicaragua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s